Реєстрація /

Українцям у 2021 році доведеться платити більше за комунальні послуги

Призначення субсидій змінять.

Цього року українцям доведеться заплатити за комунальні послуги на 100 млрд грн більше, ніж в 2020 році. При цьому через нові обмежень при призначенні субсидій в країні продовжиться зростання заборгованості. До кінця року сума може досягти 90 млрд грн.

Таку думку висловив глава комітету з питань житлово-комунального господарства Громадської ради при КМДА Олег Попенко на своїй сторінці у Фейсбук.

«Тепер субсидії не зможуть отримати ті, у кого є депозит, хто виїжджав за кордон, хто купив мікрохвильовку і т.д.», – розповів експерт.

За його словами, з 1 жовтня минулого року по 1 лютого 2021-го заборгованість за комуналку зросла на 26,6 млрд грн, при тому, що з жовтня 2019 по жовтень 2020 го року українці заборгували 5 млрд грн.

Стаття по темі: Відмова у субсидії: хто та чому не отримає допомогу держави

Раніше у ПрАТ «АК «Київводоканал» заявили про намір підвищити тарифи на водопостачання і водовідведення на 2021 рік. У компанії хочуть підвищити тарифи майже на 20%.

З 1 січня 2021 р. постановою НКРЕКП від 16.12.2020 № 2499 було змінено тариф на централізоване водопостачання та водовідведення для таких категорій споживачів Київводоканалу:

  • юридичних осіб,
  • бюджетних установ,
  • споживачів приватного сектору м. Києва.
Джерело