Реєстрація /

Українцям, які витрачають на комуналку більше 15% доходів, обіцяють допомогти

Призначать субсидію.

Кабінет міністрів планує виплачувати фінансову підтримку тим українським сім'ям, які витрачають на оплату комунальних послуг понад 15% від своїх доходів.

Про це йдеться у програмі дій уряду, текст якої опублікований на сайті Верховної Ради.

«Українська сім’я (домогосподарство) не повинна платити більш як 15% від свого доходу за комунальні послуги. Ті, хто вимушений буде сплачувати більше, отримує підтримку від держави», – йдеться у документі.

В уряді також планують знизити вартість енергоресурсів завдяки запровадженню конкуренції на енергетичних ринках, а також стимулюванню власного видобутку енергоресурсів, зокрема газу та нафти.

Стаття по темі: Що зміниться з 1 жовтня в Україні: нові гроші, код IBAN і суворі правила видачі субсидій

Також Кабмін планує диверсифікувати постачання енергоресурсів в Україну та створювати запаси енергоресурсів, яких має вистачати щонайменше на 2 місяці.

Раніше повідомлялося, що в Україні в серпні 2019 року заяви на отримання держдопомоги для оплати послуг ЖКГ подали 101,8 тис. українських сімей. При цьому органи соцзахисту схвалили всього 59,4 тис. прохань, тобто майже 40% тіх, що звернулися, отримали відмову у субсидії. Розбираємось, хто та чому не отримає допомогу держави.

Стаття по темі: «Домашня» сонячна електростанція: заробляємо на продажі електроенергії

Джерело