Реєстрація /

Україна отримає 450 мільйонів євро кредиту на будівництво доріг

Гроші дасть Європейський банк.

Кабінет міністрів схвалив залучення 450 мільйонів євро кредитів від Європейського інвестиційного банку на розвиток доріг в Україні.

Про це повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

«Ухвалили рішення про залучення 450 мільйонів євро кредитів на розвиток доріг від Європейського інвестиційного банку. Це один з великих інвестиційних проєктів з нашими партнерами з метою будівництва доріг у найближчі роки. Це кредит який ми беремо під досить низький відсоток – до 2% річних», – сказав він.

За його словами, у фінансування інфраструктурних проєктів існує мультиплікатор, тобто кожна гривня інвестована в інфраструктурні проєкти призведе до створення нових робочих місць, зростання бізнес-активності та доходів бюджету.

Кошти виділили на розвиток доріг Європейської транспортної мережі TEN-T.

Стаття по темі: 5 найбільш «втомлених» мостів Києва

Раніше повідомлялося, що будівельні роботи тривають на всіх ділянках реконструкції Шулявського шляхопроводу.

Будівельники розпочали робити земляний насип зі сторони шляхопроводу від вулиці Вадима Гетьмана. Збирають і армують залізобетонні конструкції підпірних стін, монтують опалубки. Також розпочали врізати газові труби оновленої ділянки системи, що пролягає під шляхопроводом. На цей час газопостачання прилеглих об’єктів призупинять. Але фахівці запевняють, що не надовго. 

Джерело