Реєстрація /

Україна домовилася про отримання понад 500 млн доларів для підготовки до опалювального сезону

Гроші нададуть цього місяця.

Кабінет Міністрів затвердив Спільну декларацію про асоціацію між Урядом України та Міжнародним енергетичним агентством про посилення двосторонньої співпраці та взаємодії.

Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду 15 липня.

«Україна вже продає електроенергію в Польщу, Румунію, Словаччину та Молдову. У І півріччі Україна збільшила виручку від експорту електроенергії у півтора раза, порівняно з минулим роком. Це стало можливим завдяки приєднанню до енергетичної системи Європи», — підкреслив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр також зазначив, що цього місяця Україна домовилася зі Світовим банком та ЄБРР про отримання більш ніж 500 млн доларів для підготовки до опалювального сезону. За його словами, наразі роботи з підготовки об’єктів теплопостачання, житлового фонду та об’єктів соціальної сфери виконані на третину.

«Виділено майже 300 млн грн на ремонти трьох ТЕЦ у Чернігові, Кременчуці та Охтирці. Продовжуються ремонти котелень та ліній електропередач», — зауважив очільник Уряду.

Крім того, Денис Шмигаль наголосив, що всі тарифи цієї зими, як і було обіцяно, залишаться без змін. Уряд, за його словами, так само продовжить виплачувати субсидії українцям, які потребують допомоги з оплатою комунальних платежів.

Раніше повідомлялося, що в Україні розпочнуть комплексну термомодернізаціїю будівель.

Джерело