Реєстрація /

У вересні орендарі активно цікавилися офісними приміщеннями

А продавці не хочуть поступатися в ціні.

На ринку вторинної нерухомості з початком осені відзначається невелике підвищення середніх цін і зростання вартості найбільш бюджетних варіантів. Про це повідомили в агентстві нерухомості «Благовіст».

«У цьому році, на тлі дуже активного серпня, вересень трохи втратив свої позиції. Сталися зрушення піку активності на один місяць. Однак це не завадило цінами на нерухомість трохи підрости. Поки це не виражається в конкретних цифрах, але продавці вже набагато менш охоче йдуть на торг, а нижній поріг «входження» на ринок збільшився на кілька тисяч. Якщо в серпні найбюджетніши варіанти пропонувалися за еквівалент 18-19 тис. дол., то в вересні це вже 22-24 тис. дол.», – підвела підсумки першого місяця осені Олена Біберова, Генеральний директор АН «Благовіст».

При цьому на ринку оренди помітно пожвавлення і пропорційне зростання як кількості угод, так і орендних ставок. Одним із трендів сезону можна назвати високий інтерес орендарів до офісних і комерційним приміщеннь.

«Як ми і прогнозували, у вересні ринок оренди показав хороший рівноцінний приріст і в кількості операцій, і в сумі витрачених коштів. Ставки також підросли – до 10% від літніх цін. Особливо зростання попиту і ставок відбилося на нежилому сегменті – офісних і комерційних приміщеннях. Сьогодні ми можемо прогнозувати продовження цього тренду до кінця осені, оскільки отримуємо велику кількість заявок на оренду приміщень нежитлового фонду, зокрема об'єктів під офіси та ресторани», – зазначає керівник агентства.

Джерело