Реєстрація /

У трьох районах Києва з’являться нові дитячі садки (адреси)


Рішення вже прийнято.

Депутати Київської міської ради прийняли рішення про створення 4 комунальних закладів дошкільної освіти.  

Де відкриють нові дитячі садки у Києві у 202 році

Ясла-садок № 536 відкриють за адресою вулиця Бахмацька, 35, у Святошинському районі. Новий дошкільний заклад значно розвантажить мікрорайон і сусідні дитсадки, адже його потужність розрахована на 130 дітей, це орієнтовно 7 груп.

Мешканці 24 мікрорайону на Троєщині отримають довгоочікуваний дитячий садок на 260 місць. 

«У дитсадку №327 заплановано облаштувати дитячий басейн, спортивну та актову зали з сучасним обладнанням, просторий харчовий та медичний блоки, адміністративні приміщення, кабінети логопеда та психолога. Також буде створено всі умови для маломобільних відвідувачів. Ясла-садок з 4 ясельними та 10 садовими групами планують відкрити вже цього року», - зазначила голова постійної комісії Київради з питань освіти Ганна Старостенко.  

Також буде відновлено роботу комунального закладу дошкільної освіти (ясла-садок) на вул. Закревського, 15-А, що в Деснянському районі. Він зможе вмістити близько 250 дітей. 

З’явиться дитсадок № 741 на проспект Миколи Бажана, 7–Є. Це дасть можливість забезпечити 210 дітей Дарницького району дошкільною освітою. 

Стаття по темі: Як працюватимуть дитсадки в Києві після карантину: до чого готуватися батькам і вихователям

Раніше повідомлялося, що Міністр освіти і науки Ганна Новосад пообіцяла за рік побудувати 100 дитсадків та шкіл. Також на реалізацію програми «Оновлення харчоблоків» у районних бюджетах передбачено 240 мільйонів гривень. Найбільша частина спрямована на закупку обладнання та меблів. Окрім цього, місто очікує на субвенцію з держбюджету, що також розрахована на придбання техніки для їдалень та харчоблоків. 

Джерело