Реєстрація /

У трьох районах Києва з’явиться по парку

Київрада підтримала проєкт.

Три парки облаштують у Дарницькому, Подільському та Шевченківському районах столиці. 

Про це повідомив депутат Київської міської ради, голова постійної комісії з питань екологічної політики Костянтин Яловий.

«У Дарницькому, Подільському та Шевченківському районах будуть нові парки!
Сьогодні комісія підтримала 3 ініціативи щодо створення парків у столиці», – написав він. 

Де з’являться парки у Києві:

1. Новий парк з’явиться біля станції метро «Сирець» по вулиці Щусєва. 
«Нагадаю, що незважаючи на красиві зелені насадження, які тут ростуть, на території хотіли побудувати паркінг. Натомість мешканці Шевченківського району запропонували створити зелену зону, щоб не допустити на цій ділянці капітального будівництва. На території парку планується облаштувати дитячий та спортивний майданчики», – сказав Яловий. 
2. У Подільському районі буде створений парк імені Івана Сошенка по вулиці Сошенка, 33. На цій ділянці збереглися старовікові дерева, тож статус парку необхідний ділянці, щоб зберегти ці насадження.
3. Територія з деревами і рослинністю на вул. Здолбунівській біля магазину «Сільпо» стане парком. 
«Пропозиція щодо створення тут зеленої зони надійшла від жителів Дарницького району, які зараз самі доглядають за територією, адже вона не має балансоутримувача. Після надання ділянці статусу зеленої зони нею опікуватимуться комунальні підприємства», - зазначив Костянтин Яловий. 

Читайте також: Найдешевші квартири в Києві в 2020 році: який бюджет на покупку та безпека угоди

Раніше мер Києва опублікував відео, в якому показав, як виглядатиме новий фонтан, що встановлять цього року в столиці. Це буде фонтан зі скульптурою покровителя міста – Архистратига Михаїла.

Джерело