Реєстрація /

У Святошинському районі побудують дитячий садок


Ухвалили рішення.

На засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту депутати підтримали створення комунального закладу дошкільної освіти (ясла-садок) № 536.
Про це повідомила пресслужба Київради.

Дитсадок планують відкрити за адресою вулиця Бахмацька, 35, що у Святошинському районі. Його ще на початку 90-х років почали будувати, проте зведення і облаштування дитсадка було припинено. Довгобуд стояв занедбаним близько 15 років.

«Ми кілька років боролися, щоб недобудоване приміщення було передано у комунальну власність міста. Потім добилися передачі в район. Розроблено проектно-кошторисну документацію, пройдено експертизу. Враховуючи зміни до законодавства, пройшли шлях прийняття рішення Київрадою про виділення земельної ділянки. Минулого року був проведений демонтаж та підготовчі роботи для будівництва, воно триває швидкими темпами. Особисто знаю, наскільки мешканці району чекають на цей садочок. Район розвивається, з’являються нові будинки, молодь купує квартири. А з садочками – біда. Новий дошкільний навчальний заклад розрахований на 7 груп та прийме 130 дітей», – зазначила  депутат Київради Вікторія Муха.

детсад

Стаття по темі: Як працюватимуть дитсадки в Києві після карантину: до чого готуватися батькам і вихователям

Раніше повідомлялося, що Міністр освіти і науки Ганна Новосад пообіцяла за рік побудувати 100 дитсадків та шкіл. Також на реалізацію програми «Оновлення харчоблоків» у районних бюджетах передбачено 240 мільйонів гривень. Найбільша частина спрямована на закупку обладнання та меблів. Окрім цього, місто очікує на субвенцію з держбюджету, що також розрахована на придбання техніки для їдалень та харчоблоків. 

Джерело