Реєстрація /

У столиці розпочали облаштування інтеграційного хабу для внутрішньо переміщених осіб

Хаб расположен на Харьковском шоссе, 4-А.

За дорученням мера Києва Віталія Кличка розроблено концепцію інтеграційного хабу для ВПО та розпочато реалізацію проєкту за підтримки Агентства ООН у справах біженців (UNHCR Ukraine) і благодійного фонду «Рокада». Сьогодні, 10 вересня, відбулася його презентація. Про це повідомила заступниця голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Марина Хонда на своїй сторінці у Facebook.

«У Києві наразі зареєстровано близько 450 тисяч ВПО. Одним із ключових завдань хабу є створення для них комунікаційної платформи, зокрема для осіб із міст, що перебувають на окупованих територіях або територіях, де ведуть бойові дії. У майбутньому це стане місцем їх постійної комунікації з владою, між собою та зі своїми громадами. Важливо, щоб цей простір став не лише фізичною точкою дотику, а й символом підтримки, допомоги та єдності. Ми прагнемо створити середовище, де люди відчуватимуть себе захищеними і знатимуть, що мають усі можливості для самореалізації та інтеграції у громаду», – зазначила Марина Хонда.

За її словами, основними цілями проєкту є формування безпечного соціального середовища, інтеграція вразливих груп у приймаючу громаду, сприяння взаєморозумінню та солідарності, надання можливостей для розвитку й самореалізації, а також забезпечення освітньої, психосоціальної, медичної та юридичної підтримки.

Хаб розташований на Харківському шосе, 4-А у двоповерховій будівлі площею 550 квадратних метрів, яку повністю обладнають для проведення понад 20 різних активностей. Підготовчі роботи на території хабу розпочнуть у вересні 2024 року, включаючи розчищення ділянки, планування території та облаштування під’їзних шляхів.

Проєкт хабу розроблений з урахуванням вимог безбар’єрності. Окрім внутрішніх ремонтів, передбачено облаштування зовнішньої території з асфальтуванням доріжок та забезпеченням безбар’єрності. Для безперебійної роботи хабу встановлять сонячні панелі. Введення в експлуатацію заплановано на грудень 2024 – січень 2025 року.

Раніше повідомлялося, що ринок житлової нерухомості України показує поступове відновлення.

Джерело