Реєстрація /

У столиці проведуть комплексну реконструкцію Чоколівского колектору

Це дозволить попередити комунальні аварії в місті.

У Києві реконструюють Чоколівський комунікаційний колектор та розташовані у ньому водопровідні та теплові мережі. Це дозволить забезпечити постачання теплової енергії та питної води жителям Солом'янського району та уникнути аварійних ситуацій. Відповідне розпорядження КМДА підписав мер Києва Віталій Кличко.

За інформацією Департаменту житлово-комунального господарства, в 2016 році проведено обстеження колектора, в результаті чого виявлено, що конструкція знаходиться в непридатному технічному стані, а частина плит покриття – в аварійному. У зв'язку з цим було вирішено провести комплекс капітальних робіт на цьому об'єкті.

«Реконструкція колектора дозволить попередити його підтоплення, обвалення окремих ділянок конструкцій, що може привести до припинення водопостачання, електропостачання та опалення мешканцям значної частини міста», – зазначив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв.

Орієнтовна вартість реконструкції оцінюється в 100 млн. грн., 19 млн. необхідно на прокладання водопровідних та 90 млн. грн. – теплових мереж. Програмою економічного і соціального розвитку Києва на 2017 рік передбачено майже 6 млн. 800 тис. грн на виконання робіт.

«З економічної та технічної точки зору, більш доцільною є комплексна реконструкція інженерних мереж, в тому числі водопроводу і теплоцентралі. З огляду на це, реконструкцію колектора планується здійснити відкритим способом», – додав Петро Пантелєєв.

Джерело