Реєстрація /

У столиці планують створити гуртожиток для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Гуртожиток буде на 30 місць.

У столиці планують створити Київський міський соціальний гуртожиток для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Відповідний проект рішення уже погодили депутати постійної комісії Київської міської ради з питань освіти.

«Проблема відсутності житла у дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування часто стає причиною їхньої соціальної дезорієнтації, бродяжництва, протиправної поведінки. Місто просто зобов’язане подбати про таких дітей і провести їх у доросле життя з усіма навиками, що може забезпечити соціальний гуртожиток. Він розрахований для дітей столиця від 15 до 23 років. Там надаватиметься психологічна допомога, інформаційні послуги, забезпечуватимуть допомогу в матеріальному супроводі, щоб вповні відбулася їх соціальна адаптація, – зауважила голова постійної комісії Київради з питань освіти, Ганна Старостенко.

За словами начальника Служби в справах дітей та сім’ї Валерія Танцюри, гуртожиток розрахований приблизно на 30 місць, приміщення зараз належить соціальній службі міста Києва і знаходиться на вулиці Порика, 13-Б.

Раніше повідомлялося, що для українських військових побудують 93 гуртожитка.

Джерело