Реєстрація /

У «Родовід Банку» вкрали більше 113 гектарів землі в столиці

Підробили документи.

У АТ «Родовід банк» була вкрадена земельна ділянка площею 113,5 га та приблизною вартістю 3 млрд. 700 млн. грн. в Оболонському районі Києва.

Про це стало відомо з повідомлення прес-служби Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Захоплення землі проходило в кілька етапів.

13 грудня 2017 року нібито в результаті публічних торгів Відділу державної виконавчої служби Оболонського району Києва ділянка була продана компанії-нерезиденту, зареєстрованій в республіці Кіпр. Продаж був здійснений незважаючи на накладений на земельну ділянку арешт.

21 грудня 2017 року приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу нібито зареєструвала за нею право власності.

А вже 28 грудня 2017 року, протягом тільки одного дня, земельна ділянка була ще двічі перепродана. В обох випадках договори купівлі-продажу нібито були засвідчені реєстратором комунального підприємства «Ніжинське міжміське бюро технічної інвентаризації» Чернігівської облради.

В результаті проведених заходів щодо з'ясування обставин справи встановлено кричущі факти: публічні торги з продажу земельної ділянки ВДВС Оболонського районного управління юстиції в Києві не проводило; приватними нотаріусами Києва та Ніжина реєстрація права власності на земельну ділянку не проводилася. Як пояснив приватний нотаріус, у нього були викрадені електронні цифрові ключі, про що нотаріусом своєчасно було повідомлено в правоохоронні органи. Іншим реєстратором також було повідомлено в правоохоронні органи про незаконне використання його електронно-цифрового підпису.

З моменту виявлення факту незаконного заволодіння майном банку подані звернення в Генеральну прокуратуру України, в Комісію з розгляду скарг у сфері державної реєстрації при Мін'юсті. Поки рішень на користь банку не прийнято.

Раніше повідомлялося, що затримали шахраїв, які підробляли дані в Держреєстрі і продавали чужі квартири.

Джерело