Реєстрація /

У Києві збільшили кількість укриттів на 127 одиниць

Роблять ремонт.

Протягом п’яти місяців 2023 року районні державні адміністрації збільшили фонд захисних споруд цивільного захисту столиці на 127 укриттів – до 4141 укриття для населення.

Про це під час виїзного пресбрифінгу щодо перевірок проблемних столичних укриттів повідомив директор Департаменту муніципальної безпеки КМДА Роман Ткачук.

Він зазначив, що станом на 1 січня 2023 року фонд захисних споруд цивільного захисту Києва було збільшено на 398 укриттів. Він налічував 4014 укриттів. На сьогодні цю кількість збільшено ще на 127 укриттів, тож їхня загальна кількість становить 4141: 3113 – це найпростіші укриття, 1028 – споруди подвійного призначення.

«Робота в цьому напрямі ведеться постійно. Як і перевірки проблемних укриттів, на які останнім часом скаржилися мешканці Києва після повітряних ворожих атак, зокрема, через недопуск до укриттів під час повітряних тривог. Районні в місті Києві державні адміністрації спільно з Державною службою з надзвичайних ситуацій, правоохоронними органами, «Муніципальною охороною» провели перевірки укриттів, на які скаржилися мешканці Києва, наразі в більшості з них проблеми усунули, роботи з поліпшення їх стану тривають, балансоутримувачі забезпечують доступ населення до укриттів», – наголосив Роман Ткачук.

Також він звернув увагу, що незалежно від форми власності (комунальної, приватної чи державної), доступ до споруд цивільного захисту під час повітряних тривог має бути наданий. У разі, якщо укриття зачинене під час повітряної тривоги, людям рекомендовано телефонувати на номери 15-51 та 101, після чого рятувальники «Київської служби порятунку» під наглядом поліції забезпечать до нього доступ.

Раніше Київ придбав 113 квартир для внутрішньо переміщених осіб.

Джерело