Реєстрація /

У Києві затримали чиновника, який вимагав хабар від забудовника


Підозрюваного арештували.

На вимаганні та одержанні неправомірної вигоди заарештували заступника начальника управління житлового-комунального господарства – начальника відділу контролю за благоустроєм однієї з РДА у м. Києві та головного спеціаліста того ж відділу.
 
Вказані посадові особи, діючи у змові,  вимагали та отримали від підприємця 3,5 тис. доларів США за надання можливості проведення будівельних робіт без належним чином оформлених документів та невжиття контрольних заходів.
 
Крім того, головний спеціаліст вимагав та отримав від цього ж підприємця ще 25 тис. гривень за вирішення питання щодо підключення водопостачання до будівлі.
 
Тривають слідчі (розшукові) заходи.

Стаття по темі: Наскільки подорожчав ремонт квартири в Києві: порівнюємо ціни 2020 і 2018 року

Нагадаємо, що У Києві є можливість перевести житлове приміщення у нежитлове для ведення бізнесу двома способами – за спрощеним порядком, ухваленим Київською міською радою, або через отримання містобудівних умов та обмежень. Законодавства забороняє більше 10 видів бізнесу, які можна відкрити у житловій будівлі.

Раніше повідомлялося, що у січні–березні 2020року в Києві прийнято в експлуатацію 88,2 тис. кв. м загальної площі житлових будівель. Загальна площа прийнятого в експлуатацію житла в січні–березні порівняно з відповідним періодом попереднього року зменшилась на 49,4%.

Джерело