Реєстрація /

У Києві запустили програму для підвищення стійкості житлових будівель

Метою проекту є пошук інноваційних технологічних рішень.

Київська міська державна адміністрація (КМДА) у співпраці з Київським політехнічним інститутом (КПІ) ім. Ігоря Сікорського, Інноваційним холдингом Sikorsky Challenge та Klitschko Foundation започаткували акселераційну програму «Стійке місто». Метою проекту є пошук інноваційних технологічних рішень щодо підвищення стійкості житлових будівель Києва.

Про це стало відомо із повідомлення прес-служби КМДА.

Програма збере талановитих розробників, дизайнерів, урбаністів та інших творчих особистостей для пошуку інноваційних технологічних рішень, спрямованих на підвищення стійкості житлових будівель Києва.

Зокрема, йдеться про енергетичну, безпеку із застосуванням ІТ-технологій та ІоТ стійкості міста.

За словами керівника цифрової трансформації Києва Петра Оленіча, стійкість міста – це не лише відповідь на виклики, а й шлях до інновацій, де творчі мислителі поєднують зусилля щодо створення міста майбутнього.

Буде розроблено Коефіцієнт Стійкості житлових будівель міста та проведено конкурс «Смарт-системи енергомоніторингу та програмні рішення розвитку систем енергетичного менеджменту», який охопить аналітичні системи енергетичного менеджменту житлових будівель, програмні рішення для аналізу даних щодо систем обліку енергії, інтерфейси для відображення результатів енергомоніторингу, системи IoT для збору даних, алгоритми машинного навчання для прогнозування та оптимізації енергоспоживання», – зазначили у прес-службі.

Керівник Всеукраїнської інноваційної екосистеми Sikorsky Challenge Інна Малюкова долала, що без інновацій та інноваторів, якими можуть виступати підприємці, науковці, студенти та школярі, неможливо збудувати ні стійке місто, ні стійку державу.

У Київській міській держадміністрації зазначили, що конкурс відбудеться 26-27 червня 2024 року у форматі офлайн та онлайн.

Перші три призові місця отримають гранти від організаторів. Перспективні проекти зможуть взяти участь у фіналі XIII Міжнародного Фестивалю Sikorsky Challenge 2024 та знайти інвесторів для виконання замовлень чи відкриття невеликих стартапів у Києві.

Раніше повідомлялося, що у Київській області повністю та частково із забезпеченням життєдіяльності вже відновили майже 17 тис. об'єктів. Основна частина, 15,3 тис. будинків, це приватні та багатоквартирні будинки.

Джерело