Реєстрація /

У Києві за рік відремонтували 5 об’єктів соціальної інфраструктури

Капітальні ремонти завершили.

У 2020 році у столиці завершили капітальні ремонти п’яти об’єктів: двох кінотеатрів, двох бібліотек та Київської муніципальної академії естрадного та циркового мистецтв.  

Про це повідомила директорка Департаменту культури Діана Попова.

«Цього року проводили ремонтні роботи на понад 30-ти об’єктах. Після капітального ремонту відкрито кінотеатри «Промінь» і «Старт». Завершено комплексний ремонт будівлі Київської муніципальної академії естрадного та циркового мистецтв на вул. Жилянській, 88 із благоустроєм прилеглої території. У рамках пілотного проєкту зі створення бібліохабів «Сучасний бібліотечний простір» ми завершили капітальний ремонт бібліотеки №  115 для дітей Централізованої бібліотечної системи Деснянського району (вул. Бальзака, 28) і бібліотеки імені М. Костомарова Централізованої бібліотечної системи Шевченківського району (вул. Д. Щербаківського, 51-В)», – розповіла Діана Попова.

За її словами, загалом у 2020 році на капітальні ремонти та ремонтно-реставраційні роботи закладів культури витрачено 126,7 млн грн. На капітальний ремонт бібліотек у рамках проєкту «Сучасний бібліотечний простір» виділено понад 9 млн грн.

Наступного року у столиці продовжать реставрацію будівлі на вул. Саксаганського, 93-Б (Музей видатних діячів української культури Лесі Українки, Миколи Лисенка, Панаса Саксаганського, Михайла Старицького) із пристосуванням під експозицію музею «Іван Франко і Київ», а також приміщення комунального закладу «Центр художньої та технічної творчості «Печерськ» на вул. Московській, 3.

Стаття по темі: Відмова у субсидії: хто та чому не отримає допомогу держави

«Київтеплоенерго» реконструювало аварійну ділянку тепломереж на проспекті Маяковського. Замінено 2,5 км трубопроводів опалення та гарячого водопостачання, які обслуговують майже три тисячі киян.

Джерело