Реєстрація /

У Києві взялися за демонтаж реклами на тротуарах

Вже очистили один із районів.

У столиці демонтують рекламу, розміщену на тротуарах.

Про це інформують у КК «Київавтодор».

«Уже кілька місяців ми активно очищаємо тротуари від незаконної реклами. Найбільше на пішохідних зонах розміщено штендерів, які ще називають «спотикачами». Відповідно до «Правил розміщення рекламних засобів» такі конструкції – нелегальні», – повідомив заступник генерального директора КК «Київавтодор» Валентин Осипов.

Нещодавно провели рейд у Шевченківському районі столиці. Дорожники очистили тротуари від «спотикачів» на частині вулиць Саксаганського, Петлюри і Жилянської.

«Ми очистили від штендерів кілька кварталів поблизу площі Перемоги. Демонтували більше півсотні конструкцій. Деяка реклама була приварена до тротуарів, тому довелось використовувати інструмент для різки металу», – додав Валентин Осипов.

«Спотикачі» заважають пішоходам, проїзду снігоприбиральних спецмашин. А у вітряну погоду недостатньо закріплені конструкції небезпечні. Вони можуть травмувати людей і пошкодити техніку.

Демонтажі відбуваються спільно з інспекторами міського благоустрою.

Дорожники уже очищали тротуари на Повітрофлотському проспекті, вулицях Ярославів Вал, Хрещатику, Богдана Хмельницького. Та частина власників закладів знову виставляють нелегальні конструкції на тротуар.
У «Київавтодорі» закликають усіх підприємців прибрати штендери та інші незаконні рекламні конструкції.

Читайте також: Коли жителів «хрущовок» переселять в новобудови: реконструкцію застарілого житла обіцяють зрушити з мертвої точки

Раніше повідомлялося, що у липні в Києві було демонтовано 1325 одиниць незаконних рекламних засобів, серед яких 843 одиниці демонтували їх власники. Крім того, тепер власники площин часто самостійно демонтовують конструкції, які не відповідають прийнятим Правилам.

Джерело