Реєстрація /

У Києві встановили нові меморіальні дошки


Дошки розмістили на будинках у центрі.

На фасаді Національної академії наук України на вулиці Грушевського, 4 відкрили меморіальну дошку Василю Стусу та Івану Світличному. Встановлення дошки відбулося за кошти Київської міської державної адміністрації та за підтримки Київського міського голови Віталія Кличка. Окрім керівництва міста, у відкритті взяли участь син Василя Стуса Дмитро Стус, родина та громадськість.

«Маю за честь сьогодні відкрити меморіальну дошку цим великим людям. Василь Стус та Іван Світличний – видатні постаті, Українці з великої літери. Вони багато пережили за свою громадянську позицію», – прокоментував директор Департаменту охорони культурної спадщини Олександр Никоряк.

Іван Світличний і Василь Стус поховані на Байковому кладовищі. Їхні могили розташовані неподалік. Поховали Івана Світличного у вишиванці, подарованій Василем Стусом.

Стаття по темі: Скільки коштує зробити ремонт квартири в Києві: актуальні розцінки на работу та будматеріали

Раніше повідомлялося, що у Києві відкрили пам’ятник видатному авіаконструктору Ігорю Сікорському, що встановили біля столичного аеропорту ім. Сікорського (колишній аеропорт «Жуляни»).

Джерело