Реєстрація /

У Києві встановили антивандальні контейнери для роздільного збору сміття

Всього встановили 55 контейнерів.

За минулі два тижні в Києві встановили 55 нових антивандальних контейнерів для роздільного збору. Всього в Києві вже встановлено 2,6 тис. таких баків для роздільного збору сміття.

Про це стало відомо з повідомлення заступника голови Київської міськдержадміністрації Петра Пантелєєва.

«За останні два тижні в Києві встановили 55 нових контейнерів-дзвіночків для роздільного збору. Вони антивандальні (але деякі з них хулігани вже встигли розмалювати)», – сказано в повідомленні.

Пантелєєв додав, що нові контейнери встановлені в місцях з найбільшим трафіком. Встановлені баки призначені окремо для скла, пластику та паперу.

«Таким чином, баків для роздільного збору вже 2,6 тис. одиниць. Вже скоро разом з КП «Київкомунсервіс» представимо карту їх розміщення», – написав Петро Пантелєєв.

Він підкреслив, що зібрана в ці контейнери сировина не їде на сміттєвий полігон, а відправляється спочатку на сортувальні станції, а потім на переробку.

Стаття по темі: Професійні склади в Києві: на ринку дефіцит пропозиції

Нагадаємо, у столиці встановили 2,5 тисяч контейнерів для пластику, скла та паперу. Також під час акції «День без поліетилену» на чотирьох локаціях в столиці близько 200 чоловік займалися збором сміття в водах Дніпра.  Як результат, було зібрано близько 2 тонн сміття.

Джерело