Реєстрація /

У Києві викрили афери з нерухомістю на 4 мільйони доларів

Проводять розслідування.

У Києві організатори афери, заволоділи 6 тис. кв. м нерухомості.

Про це повідомили у пресцентрі СБУ.

«Зловмисники незаконно заволоділи нерухомістю заводу площею 6 тисяч квадратних метрів. Під час оформлення документації ділки штучно оцінили її у 1,5 мільйона гривень. Натомість ринкова вартість подібних об’єктів із землею у Печерському районі Києва становить приблизно 4 млн дол.», – йдеться в повідомленні.
Наразі, на місці нерухомості здійснюється будівництво готельного комплексу із рестораном та казино.

Правоохоронці провели обшуки за адресами проживання фігурантів та офісних приміщень. Учасникам групи повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем вчинені в особливо великих розмірах організованою групою) та ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) ККУ.
Як повідомили у пресслужбі прокуратури Києва, підозрюваними є колишній голова правління ПАТ «Дослідний завод зварювального устаткування Інституту електрозварювання ім. Е.О. Патона», член правління заводу та директор однієї з юридичних осіб.

Слідством встановлено, що службові особи заводу привласнили об’єкт нерухомості, розташований за адресою Саперне поле, 9-А.

Стаття по темі: Через карантин популярна оренда будинків під Києвом: які напрями користуються попитом

Раніше повідомлялося, що декілька років поспіль ринок коворкінгів Києва зазнає істотних структурних зрушень. Протягом лише останніх трьох кварталів ринок коворкінгів в Києві зріс щонайменше на 22% за обсягом зайнятих площ.

Джерело