Реєстрація /

У Києві утеплять ще 6 будинків за гроші столичного бюджету


Обрали переможців конкурсу.

Конкурсна комісія міської програми співфінансування енергоефективних проектів «70/30» обрала на цей рік додатково шість переможців. Таким чином у цьому році обрали 106 житлових будинків, у яких проведуть роботи з енергомодернізації.

Про це повідомив заступник директора КП «Група впровадження проекту з енергозбереження в адміністративних і громадських будівлях» Вячеслав Хмара.

За його словами, у результаті проведення відкритих електронних торгів підприємству вдалося зекономити 10,5 млн грн коштів бюджету міста, що передбачені Департаментом ЖКІ для реалізації енергоефективних заходів у 2020 році. Тому КП «ГВП» спільно з Департаментом житлово-комунальної інфраструктури, винесли на розгляд комісії включення до переліку переможців ще шість проектів.

Комісія у своєму виборі керувалася загальним рейтингом конкурсних пропозицій, де ключовим показником є обсяги зниження енергоспоживання в будинку та економія для його жителів, а також наявність в учасників готової проєктної документації і позитивного експертного висновку.

Читайте також: Як отримати «теплий кредит» та утеплити житло за рахунок держави в 2020 році

Раніше повідомлялося, що зима 2019/2020 була найтеплішою за останнє десятиліття. Це вплинуло на зменшення споживання природного газу для забезпечення міста теплом і гарячою водою. У цьому опалювальному сезоні Київтеплоенерго закупило 1,05 млрд куб. м газу на суму 5,5 млрд грн. Натомість у минулому сезоні було спожито 1,17 млрд куб. м загальною вартістю 8,7 млрд грн.

Джерело