Реєстрація /

У Києві стартував опалювальний сезон: кому включать тепло у першу чергу


Столиця готується до морозів.

У Києві стартував опалювальний сезон. Місто активно готувалося до початку сезону і наразі почали підключати до опалення соціальні об’єкти Києва.

«Київському міському голові подані на підпис два розпорядження в частині початку опалювального сезону. Ми готові. І також про теплозабезпечення об'єктів соціальної сфери, це мається на увазі не тільки бюджетних, але й всіх, хто має бажання підключитися до теплоносія. У нас буде можливість це зробити за відповідними заявками починаючи з 30 вересня», – заявив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Кому включать опалення у Києві у першу чергу:

  • Лікарні та поліклініки
  • Дитячі садки
  • Школи

Також вже підключать до тепла ОСББ, які подали заявки на початок опалювального сезону. 

Киянам обіцяють, що цієї зими не буде проблем з теплопостачанням, аварій на тепломережах буде у рази менше завдяки проведеним ремонтам влітку і заміні старих труб. Міняли в першу чергу ділянки, де аварії на теплоносії траплялися найчастіше. Всього до початку зими обіцяли замінити 100 км тепломереж, на що виділили цього року рекордну суму – 500 млн. грн.

Комунальне підприємство «Київтеплоенерго» у липні відзвітувало, що замінило станом на кінець липня 35 км тепломереж. Провели також гідравлічні випробовування всіх котелен і усунули 1,5 тис. пошкоджень.

Стаття по темі: Що зміниться з 1 травня в Україні: нова ціна на газ, вводиться пеня на борги по комуналці

Тариф на тепло у Києві в 2019 році не змінеться. Про це повідомила столична влада.
На сьогоднішній день тариф на тепло у Києві складає 1654,41 грн. за 1 Гкал (з ПДВ).
 

тариф на тепло в Киеве

Стаття по темі: «Домашня» сонячна електростанція: заробляємо на продажі електроенергії 

Раніше повідомлялося, що Україна зможе отримати від Європейського банку реконструкції та розвитку 149 мільйонів євро для реалізації Проекту модернізації мережі електропередачі.

Джерело