Реєстрація /

У Києві реконструюють трубопровід, якій забезпечує водою 400 будинків

Знаходиться на Оболоні.

«Київтеплоенерго» реконструює магістральний трубопровід на вулиці Набережно-Луговій, який обслуговує більше 400 житлових будинків та об’єктів соціальної інфраструктури міста.
 
Ділянку тепломереж, яку замінюють, прокладали у 1982 році. За останні 5 років тут сталося майже 40 пошкоджень.
 
При проведенні капітального ремонту цього трубопроводу дорогу, під якою проходить труба, розривають частинами, щоб не ускладнювати рух магістраллю зі щільним автомобільним трафіком на відстані понад кілометр. Після прокладання нових труб одразу відновлюють дорожнє покриття.
 
Замість майже 1 км старих комунікацій, прокладають сучасні попередньо ізольовані труби із запірною арматурою європейського зразка. Встановлена на трубопроводі система сигналізації, у разі пошкодження, інформуватиме про точне місце витоку, що дозволить прискорити проведення ремонтних робіт та відновлення послуг.
 
Нові тепломережі розраховані на експлуатацію впродовж 40-50 років. Сучасні труби забезпечать надійне постачання тепла і гарячої води для мешканців 215 багатоповерхівок та 185 соціальних установ: школи, дитсадки, лікарні, відомства.

Стаття по темі: Відмова у субсидії: хто та чому не отримає допомогу держави

Раніше повідомлялося, що АТ «Укрпошта» з березня по травень виплатила 4,8 мільярдів гривень монетизованих субсидій на оплату комунальних послуг пенсіонерам, які отримують пенсію через поштові відділення.

Середня сума виплачених субсидій за березень-травень становила на рівні 1500 грн. Максимальний середній розмір монетизованих субсидій у березні становив 9273 грн., у квітні – 11062 грн., у травні – 9 326 грн.

Джерело