Реєстрація /

У Києві половина світлофорів зможуть працювати навіть за умов відключення електроенергії

Наразі 36% світлофорних об'єктів забезпечено резервним живленням.

На сьогодні 36% світлофорних об’єктів забезпечені резервним живленням, а до кінця року підключать уже 58%. Про це повідомляє КП «Центр організації дорожнього руху», фахівці якого роблять усе можливе для подолання наслідків відключення електроенергії, спричинених ворожими обстрілами.

Наразі на балансі комунального підприємства перебуває 733 світлофорних об’єкти. Шафами резервного живлення оснащені більше третини з них. А саме 267 об’єктів, що розташовані на складних перехрестях із високою інтенсивністю руху.

Загалом встановлення шаф резервного живлення почалося у 2018 році. До початку повномасштабної війни в Києві встановили 225 шаф резервного живлення з ємністю до 3-х годин, що забезпечували роботу світлофорів на час аварій і ремонтних робіт електромережі.

У 2023 році закупили і встановили 44 шафи резервного живлення із сучасними акумуляторними батареями LiFePO4, які при повному заряді забезпечують роботу світлофорних об’єктів до 24 годин. Такими шафами облаштовані критично важливі перехрестя і транспортні розв’язки в одному рівні з високими транспортно-пішохідними потоками.

Крім того, 13 червня Київська міська рада прийняла рішення щодо виділення додаткових коштів до бюджету, зокрема на придбання додаткових шаф резервного живлення нового типу.

Нагадуємо, що в разі непрацюючого світлофору учасники дорожнього руху мають керуватися дорожніми знаками. Для безпечного переміщення транспортних і пішохідних потоків працівники Центру в тісній співпраці з представниками патрульної поліції проводять моніторинг транспортної ситуації на вулично-дорожній мережі столиці.

Підприємство закликає бути уважними та не порушувати правил дорожнього руху, а також зменшувати швидкість при під’їзді до перехрестя і пропускати пішоходів.

Нагадаємо, що у першому кварталі загальна площа житлових будівель, прийнятих в експлуатацію, склала 2,18 млн кв.м. Це на 12,3% більше за аналогічний період минулого року, але менше обсягів введення житла в експлуатацію в останній рік до війни. Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Даніло Гетьманцев за даними держслужби статистики.

У регіональному розрізі лідерами із закінченого домобудування залишаються Київська область та Київ, на частку яких припадає 32% введеного в експлуатацію житла, а також області на західній частині України з часткою 40%. Найменший показник у регіонах з активними бойовими діями та наближеними до фронту: Донецькою, Херсонською, Миколаївською областями.

Джерело