Реєстрація /

У Києві побудують біогазову установку

Підтримали рішення.

Проектні роботи та будівництво установки з переробки опалого листя, гілок, та сухої трави включили до Комплексної міської цільової програми екологічного благополуччя міста Києва на 2019 - 2021 роки.

Про це повідомив голова комісії з питань екологічної політики Костянтин Яловий.

«Депутати Київради підтримали проект змін до Комплексної міської цільової програми екологічного благополуччя міста Києва на 2019 - 2021 роки. У перелік заходів включили проектні роботи та будівництво установки з переробки опалого листя, гілок та сухої трави», – написав Костянтин Яловий.

По-перше, такий метод утилізації рослинних залишків дозволить уникати їх спалювання. Це велика проблема, адже через спалювання рослинних залишків виникають пожежі та погіршується якість повітря.

По-друге, це економічна вигода, адже рослинні залишки будуть перероблятись у біогаз, який можна перетворювати на теплову та електричну енергію.

Стаття по темі: Квартири в передмісті Києва: попит зростає, а висока конкуренція стримує зростання цін

Раніше повідомлялося, що у Києві значно погіршилася якість повітря. Влада приймає необхідні міри. Так із 19 вересня і на необмежений термін щоранку із 7:00 до 10:00 в’їзд вантажного транспорту до Києва з боку Борисполя заборонять. Так хочуть зменшити вплив на стан повітря у столиці. Таке рішення ухвалено на засіданні постійної комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА.

Джерело