Реєстрація /

У Києві перевіряють дитячі майданчики

Вже перевірили у трьох районах.

Комісія із проведення осіннього місячника з благоустрою проінспектувала Облонський район і виявила небезпечні дитячі майданчики.

Про це повідомив перший заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Олексій Кулеба, який очолює комісію.

«Лише під час перевірки ми виявили п’ять аварійних дитячих майданчиків, що потребують негайного відновлення. Загалом їх у районі чимало. Є кілька шляхів: створити окреме комунальне підприємство, яке буде займатись винятково майданчиками. Такі вже ефективно працюють у Подільському та Деснянському районах. Можна через депутатів від району подавати адреси до Програми економічного і соціального розвитку, щоб передбачити фінансування на наступний рік. ОСББ та ЖБК можуть відновлювати власними силами та брати на баланс. У будь-якому випадку, прибудинкові території мають слугувати жителям і бути безпечними, а не запущеними ділянками із іржавими конструкціями, що зовсім не нагадують місце для дозвілля дітей», – прокоментував Олексій Кулеба.

Він додав, що проблеми в Оболонському районі характерні для всіх районів. Незавершені аварійні розриття; захаращені території; великогабаритне та побутове сміття, що вивозиться із затримками, особливо біля об’єктів соціальної сфери – шкіл, садочків; каналізаційні люки, що закриті рештками бетонних плит; занедбані спортивні та дитячі майданчики.

Комісія вже перевірила Шевченківський, Печерський, Солом’янський та Святошинський райони столиці.

Стаття по темі: Земельний податок в 2021 році: коли і скільки сплачувати власникам землі

Раніше киянам розказали, що вже зробили на Подільському мосту.

Джерело