Реєстрація /

У Києві перейменували вулицю Російську

Депутати прийняли рішення.

Київрада ухвалила рішення про перейменування вулиці Російської в Дарницькому районі на вулицю Юрія Литвинського, а також присвоєння назви новій вулиці у Святошинському районі – вулиця Олеся Бердника.
Вулиця Російська у Дарницькому районі пролягає від вулиці Ревуцького до Россошанської вулиці. Перейменовано вулицю Російську на честь Литвинського Юрія Олексійовича.

Литвинський Юрій Олексійович – активний учасник Революції Гідності, полковник резерву (посмертно), боєць батальйону оперативного призначення «Донбас» Національної гвардії України, брав участь у визволенні території Донбасу від російських військ. Загинув від кулі російського снайпера.

Новій вулиці у Святошинському районі присвоєно назву – вулиця Олеся Бердника. Він є видатним українським письменником-фантастом, автором понад 20 романів і повістей, футурологом, художником, композитором. Член-засновник Української Гельсінскької групи (УГГ), політв’язень радянських таборів. Провідник гуманістичного об’єднання «Українська духовна республіка».

У разі перейменування вулиці немає потреби змінювати адресу реєстрації у паспорті, це можна зробити лише за власним бажанням. Крім того, документи на право власності, авто та інші правовстановлюючі документи, у яких зазначена стара назва лишаються чинними. Перейменування вулиці також жодним чином не впливає на реалізацію виборчого права.

Стаття по темі: Нові будівельні норми України: ще багато роботи

Раніше повідомлялося, що зміна адреси в документах при перейменуванні вулиць не обов’язкова.

Про це нагадав заступник директора Департаменту містобудування та архітектури КМДА, начальник управління адміністративних послуг Юрій Тацій.

За його інформацією, Департамент містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації останнім часом отримав чимало запитань щодо змін у документах при перейменуванні вулиць, проспектів, провулків тощо.

Також при введенні об’єктів в експлуатацію має застосовуватися принцип «мовчазної згоди».

Джерело