Реєстрація /

У Києві не буде проблем із вивезенням сміття

Субсидії на вивіз сміття не збільшили.

Уряд не збільшив обсяг субсидій на вивіз сміття, управління та обслуговування багатоквартирних житлових будинків. І це може вплинути на ситуацію зі сміттям. Проте мер столиці запевнив, що проблем не буде.

«Хочу заспокоїти киян – ми не допустимо сміттєвого колапсу! Дуже дивно, що в ЗМІ з’явилися такі заяви власників управляючих компаній, що хочуть отримати додаткове фінансування від держави саме в такий складний момент. Київ справді продукує дуже багато побутового та будівельного сміття. У місті сьогодні розташовано понад 12 тисяч сміттєвих баків та 2,5 тисяч баків для роздільного збору сміття. Кожного дня з Києва вивозять для захоронення та утилізації понад 3,6 тисяч тонн твердих побутових відходів, – сказав мер Києва Віталій Кличко .

Він зазначив, що вивезення сміття відбувається регулярно, а всі двірники міста працюють, прибирають двори і вулиці.

«Заспокоюю всіх мешканців Києва. Ми вивозимо і далі будемо вивозити сміття. 4 тисячі двірників кожного дня  виходять на вулиці і прибирають їх. А «ділкам», які в такий час хочуть додатково заробити, залякуючи мешканців міст, я раджу добре подумати перед тим, як таке робити», – сказав Віталій Кличко.

Стаття по темі: Професійні склади в Києві: на ринку дефіцит пропозиції

Нагадаємо, у столиці встановили 2,5 тисяч контейнерів для пластику, скла та паперу. Також під час акції «День без поліетилену» на чотирьох локаціях в столиці близько 200 чоловік займалися збором сміття в водах Дніпра.  Як результат, було зібрано близько 2 тонн сміття.

Джерело