Реєстрація /

У Києві можуть знести пам'ятник архітектури заради нової багатоповерхівки

Владу просять розібратися з ситуацією.

Кияни стурбовані долею історичної будівлі по вул. Мельникова, 24, в якій більше 100 років тому розміщувалися бійці 131-го піхотного Тираспольського полку. З'явилася інформація про знесення цього пам'ятника культурної спадщини для зведення багатоповерхового житлового комплексу.

Про це повідомив народний депутат Ігор Луценко.

З 2008 року по 18 червня 2018 року цей будинок був в переліку нововиявлених пам'яток культурної спадщини і мав відповідний правовий (охоронний) статус. Однак, в серпні 2018 року, за пропозицією директора Українського державного інституту культурної спадщини Ольги Пламеницької будівлю з цього списку виключили.

За його словами, посадові особи Українського державного інституту культурної спадщини вже начебто розробили і затвердили відповідне історико-містобудівне обґрунтування.

Стаття по темі: Збереження пам'яток архітектури в Києві: місія наразі неможлива

Нардеп попросив мера Віталія Кличка проінформувати його про поточний правовий і фактичний стан історичної будівлі-пам'ятки архітектури і про плани влади щодо подальшої її долі. Також нардеп попросив надати копії всіх документів, на підставі яких будівлю було виключено з переліку нововиявлених об'єктів – пам'ятників.

Джерело