Реєстрація /

У Києві декілька десятків будинків відключать від світла через борги

Вимкнуть освітлення місць загального користування.

27 будинків житлових комплексів «Патріотика», «Еврика» та  ще 5 будинків, що обслуговує ТОВ «Аркада-Житлосервіс», через борги обслуговуючих компаній за електропостачання під загрозою повного або часткового відключення. Якщо ситуація не зміниться, поставку електроенергії протягом 90 днів здійснюватиме Постачальник Останньої Надії (ПОН), а вже після зазначеного терміну, за відсутності іншого постачальника,  подача електроживлення припиниться.

Усі рахунки будівельних компаній, пов’язаних із будівництвом ЖК «Патріотика» та ЖК «Еврика», заблоковані. Після чого ТОВ «Будеволюція» не сплатило авансовий платіж «Ясно» (ТОВ «Київські енергетичні послуги»), що призвело до розірвання договору постачання електроенергії із забудовником із 1 вересня 2020 року.

Список будинків, яким постачання електроенергії здійснює ПОН:
•    «Верховина» – № 25, вул. С. Русової, 7;
•    «Горинь» – № 29, вул. С. Русової, 3-В;
•    «Світязь» – № 30, вул. С. Русової, 5-Б;
•    «Дерибасовский» – № 31, вул. С. Русової, 7-Г;
•    «Полонина» – № 17, вул. Б. Гмирі, 16-А.

До КМДА також звернулися компанії: ТОВ «Аркада-Житлосервіс», ТОВ «Промінь-С» та ТОВ «Управсервісголосієво», які обслуговують будинки ЖК «Патріотика» і ЖК «Еврика», з інформацією, що їхні рахунки були також відкриті в банку «Аркада» та заблоковані із введенням тимчасової адміністрації.
Сумарно на рахунках обслуговуючих компаній заблоковано більше 3 млн грн, які раніше зібрали з мешканців за обслуговування будинків і прибудинкових територій. Ситуація ускладняється тим, що частина квартир не має прямих договорів, і гроші, зібрані раніше за воду, опалення, електропостачання, також заблоковані в банку «Аркада».

Окрім цього, на обслуговуванні ТОВ «Аркада-Житлосервіс» перебувають 5 будинків, що не будував банк «Аркада», але їх також відключать від послуг: зокрема, на: вул. А. Аболмасова, 6 та 7; вул. Маршала Малиновського, 4-В; вул. Гарматній, 31-А; вул. Л. Курбаса, 7-Б.

Читайте також: ТОП-5 порад, як зменшити електроспоживання, працюючи із дому

Раніше повідомлялося, що мешканці столиці все частіше переходять на електроопалення оселі. Обирають такий варіант обігріву за економність та екологічність. Щоб перейти на електроопалення, клієнту слід внести зміни у договори з електропостачальником і оператором системи розподілу (ОСР).

Джерело