Реєстрація /

У Києві безкоштовно роздадуть саджанці для вертикального озеленення будинків

Можна прикрасити багатоповерхівку.

Центр альтернативного озеленення Києва «DendroKyiv» проводить акцію по вертикальному озелененню Києва. Зараз можна безкоштовно отримати саджанці багрянника канадського (Cercis Canadensis), висотою 160-180 см. Рослини пропонують використовувати для озеленення території дитячих садів, шкіл або інших навчальних закладів; ділянок, що перебувають на балансі медичного закладу або прибудинкової території, пише Хмарочос.

Як отримати безкоштовно саджанці в Києві

Щоб отримати саджанець безкоштовно, учасникам потрібно визначитися, де його висаджувати, і заручитися підтримкою хоча б сотні сусідів. Умови акції прописані на сторінці Facebook Центру альтернативного озеленення.

Вони також опублікували фотографії одного з відомих будинків в Північно-Броварському масиві – на вулиці Малишка, де розрісся виноград.

«Виноград Вічі (партеноцісус трізагостреній) обліплює під'їзду будинку вул. Малишка, 3. Вже в минулому році досяг десятого поверху. Головні переваги перед т.зв. диким дівочим виноградом (партеноцісусом пятілісточковий) полягають в тому, що Вічі кріпиться до стіни присосками, тому не потребує опори (сітки), і навесні всі пагони повністю відновлюються, а не звисають клаптями сіна, як трапляється в дівочій», – пишуть авторів ініціативи .

Дом

Читайте також: Найдешевші квартири в Києві в 2020 році: який бюджет на покупку та безпека угоди

Раніше повідомлялося, що у квітні-травні цього року в столиці відкриють після капітального ремонту п’ять парків: «Партизанська слава» (Дарницький район), другу чергу парку «Сирецький» (Шевченківський район), другу чергу парку на Троєщині (Деснянський район), «Совки» (Святошинський район) і «Лебединий» (Дарницький район). На оновлення та капремонт зелених зон цього року місто спрямує майже 500 млн грн.

Джерело