Реєстрація /

У Києві 80 відсотків багатоповерхівок потребують ремонту

Орієнтовна вартість оновлення будинків – 10 мільярдів гривень

У Києві близько 80 відсотків багатоповерхівок потребують комплексного капітального ремонту, орієнтовна вартість якого – 10 мільярдів гривень.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час круглого столу «Порятунок старого житлового фонду», повідомляється на сайті Київської міської державної адміністрації.

«У Києві – близько 80 відсотків багатоповерхівок потребують ремонту. Не точкового чи часткового, а комплексного капітального ремонту. Орієнтовна сума необхідних коштів – 10 мільярдів гривень. Це колосальні кошти для міського бюджету», – наголосив Кличко.

Згідно з новим профільним законодавством, власниками багатоквартирних будинків є громадяни, і саме вони відповідальні за свою нерухомість, комфорт і безпеку в ній.

Стаття по темі: Квартира в новобудові: як оцінити якість будівництва, рентабельність та ризики

«Але давайте чесно відповімо: чи готові люди до такої відповідальності? Особливо на фоні відсутності належної інформаційної кампанії, відсутності перехідного періоду, як це було в деяких країнах Європи. Людей, по суті, залишили сам-на-сам із проблемою старої неремонтованої 30-40 років «хрущовки» чи «сталінки». А ремонт будинку – це не тільки фарба для стін у під’їзді. Це – оновлення інженерних мереж, заміна ліфтів, заходи з енергозбереження, інше», – підкреслив мер столиці.

Нагадаємо, перші реалізовані проекти з реконструкції застарілого житла в Україні можуть почати з’являтися вже через 3-4 

Джерело

Теґи