Реєстрація /

У Києві 45 бригад комунальників ліквідовуватимуть аварії на тепломережах

Столиця розпочала опалювальний сезон.

КП «Київтеплоенерго» починає підключення житлового фонду столиці до централізованого теплопостачання. Це відбуватиметься за графіком протягом 10 днів. Для оперативного реагування на аварійні ситуації в столиці цілодобово працюватиме 43 спецбригади.

Про це повідомив головний інженер СП «Київські теплові мережі» КП «Київтеплоенерго» Юрій Паливода.

«Згідно з графіком, що погоджений з районними держадміністраціями, плануємо підключити опалення в будинках протягом 10 днів. Адже включити тепло одразу у всіх будинках неможливо технічно – через інертність системи теплопостачання Києва, що є найбільшою в Європі. Теплові мережі – це дуже складний комплекс теплотехнічного обладнання. При цьому, щоб забезпечити стабільний запуск опалювального сезону в цілодобовому режимі, працюватимуть 29 постійних аварійних бригад «Київтеплоенерго» та 14 залучених бригад», – сказав Юрій Паливода.

За його словами, теплоенергетичний комплекс столиці повністю готовий до опалювального сезону.

Стаття по темі: Що змінилося з 1 жовтня в Україні: нові гроші, код IBAN і суворі правила видачі субсидій

Нагадаємо, що в попередній раз тарифи на опалення в Києві підвищувалися близько року тому. У грудні 2018 року Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг збільшила тариф на виробництво тепла для населення КП «Київтеплоенерго» на 22,7%.

За останніми даними Київської міської держадміністрації, теплові електростанції Києва готові до початку і проходженню опалювального сезону. Загальна готовність міського господарства до зими складає 97%.

Джерело