Реєстрація /

У кафе можуть дозволити проектувати санвузли без поділу на жіночі та чоловічі 

 Мінрегіон планує внести зміни у норми.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми щодо проектування ресторанів, кафе та інших закладів харчування. Зокрема, відомство отримало наступну пропозицію змін – дозволити у невеликих кафе та інших подібних закладах передбачати туалетні кімнати без поділу на жіночі та чоловічі. Відмітимо, що зараз, згідно з чинними будівельними нормами, санвузли для відвідувачів мають проектуватися обов’язково роздільними для чоловіків та жінок.

Про це пише заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

«Отримали цікаву пропозицію змін у ДБН від громадськості – влаштовувати у невеликих кафе туалети без прив’язки до статі – поділу на чоловічі та жіночі. Дійсно, це вихід у вирішенні такого питання для невеликих закладів, де не так багато посадкових місць. Сьогодні у чинних нормах дозволяється взагалі не робити туалети в кафе до 50 місць. Ми хочемо зробити їх обов’язковими для всіх закладів харчування. Адже це комфорт і зручність кожного», – зазначає Лев Парцхаладзе.

Стаття по темі: Нові будівельні норми України: ще багато роботи

Раніше повідомлялося, що Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України розглядається доцільність внести відповідні зміни для збільшення кількості жіночих туалетів, які проектуються у громадських закладах.

Джерело