Реєстрація /

У громадському просторі проектуватимуть місця для дитячих візочків 

Змінюють норми.

В Україні хочуть ввести нову будівельну норму, щодо розміщення місць для дитячих візочків. Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України вивчає можливість цього біля лікарень, поліклінік, шкіл, дитячих садків, торгово-розважальних центрів та супермаркетів, кафе, ресторанів та інших громадських закладів.
 
Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе. 

«Якщо влаштувати у нашому громадському просторі організовані місця для паркування візочків - у першу чергу, біля лікарень/поліклінік, біля шкіл/дитсадків, або магазинів, то це не завдасть особливого клопоту власникам, а для самих батьків буде особливою зручністю. В багатьох країнах Європи це працює і ми маємо запозичувати такий досвід. Тому зараз вивчаємо можливість внести відповідні зміни у ДБН», – написав він.
 
Парцхаладзе відмітив, що сьогодні є великий попит у суспільстві на облаштування таких паркувальних місць для дитячих візочків. Для прикладу, майже всі із 1,7 тисяч користувачів Facebook, які взяли участь в опитуванні на сторінці Лева Парцхаладзе у цій соцмережі, погодилися, що в Україні потрібно якомога більше організованих «парковок» для дитячих візків. 

Стаття по темі: Що зміниться з 1 червня в Україні: нові правила видачі готівки в банках і нові будівельні норми

Раніше повідомлялося, що Мінрегіон оновлює державні будівельні норми щодо проектування судів. Розглядається можливість проектувати у будівлях судів окремі шляхи евакуації з кожного відокремленого приміщення для кожної категорії відвідувачів і працівників: суддів, підсудних, свідків, інших відвідувачів.

Джерело