Реєстрація /

У Дніпровському районі побудують ще одну амбулаторію

Триває реконструкція.

Мережа амбулаторій сімейної медицини Дніпровського району незабаром буде розширена новим приміщенням – нині триває реконструкція частини будівлі за адресою: бул. Дарницький, 23. Після завершення ремонтних робіт мешканці Дніпровського району отримуватимуть більш якісні медичні послуги, а лікарі – матимуть комфортніші умови праці.

Про це за підсумками інспекції перебігу робіт повідомила заступниця голови КМДА Ганна Старостенко.

«На сьогодні лікарі амбулаторії приймають пацієнтів в орендованому приміщенні дитячого садочка за адресою: вул. Солов’яненка, 4-А. Ми прагнемо, щоб медики первинної ланки працювали у комфортних умовах, а кияни – отримували якісні послуги. Тому й плануємо завершити реконструкцію за кілька місяців», – сказала вона.

Як зауважила Ганна Старостенко, роботи з реконструкції було розпочато у 2019 році, а їх загальна вартість складає понад 29 млн грн.

Загальна площа амбулаторії складатиме понад 1,3 тис. квадратних метрів: планується, що на першому поверсі прийматимуть дітлахів, на другому – дорослих пацієнтів. Кількість осіб, які будуть обслуговуватися за зміну, – 250, а персоналу, що працюватиме в амбулаторії, – майже 100 осіб. Загалом заклад обслуговуватиме понад 35 тис. мешканців Дніпровського району.

Зазначимо, що у Дніпровському районі функціонує 5 центрів первинної медико-санітарної допомоги (ЦПМСД), у складі яких працює 25 амбулаторій.

Нагадаємо, що Інспекція з паркування вже заявляла про плани упорядкувати паркування автівок киян у дворах багатоквартирних будинків. Заходила навіть мова про можливу оплату такої парковки, однак потім службовці спростували такі наміри.

За інформацією КМДА, лише за липень 2021 року мешканцям Києва було виписано штрафів за неправильне паркування на 600 тисяч гривень.

Джерело