Реєстрація /

У Дніпровському районі з’явиться ще один комунальний дитсадок

Дитсадок не працює з 1994 року.

На засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту депутати погодили створення комунального закладу дошкільної освіти (ясла-садок) №454. Дитсадок планують відкрити за адресою: вулиця Березняківська, 26-А. Передбачається, що об’єкт буде віднесено до сфери управління Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації.

«У цьому приміщенні раніше був дитсадок, але в 1994 році його функціонування було призупинено у зв’язку з демографічною ситуацією. Десять років тому Київрада передала приміщення генеральній прокуратурі для розташування там адміністративних приміщень. А з 2017 року триває процес передачі закладу в комунальну власність. Є рішення КМР про прийняття будівлі  на баланс міста, потім було рішення Кабміну про передачу. Зараз формально це нежитлова будівля, яка свого часу була дитячим садком, але вже кілька десятків років виведена з мережі. Тобто ми маємо створити цим проектом рішення дитячий садок, аби мати можливість фінансувати його відновлення», – зауважив автор проекту рішення, депутат Київради Андрій Странніков.

Читайте також: Житло як інвестиція: 25% квартир в Києві купують для здачі в оренду

Видатки на утримання дитячого садка здійснюватимуться за рахунок коштів, передбачених бюджетом міста для головного розпорядника по галузі «Освіта» на відповідний рік.

Основне голосування за даний проект рішення має відбутися на одному із найближчих пленарних засідань Київради.

Раніше повідомлялося, що депутати Київради запропонували встановити у внутрішніх приміщеннях комунальних дитячих садків камери відеоспостереження. Таку інновацію збираються впроваджувати в шестимісячний термін після згоди батьків.

Джерело