Реєстрація /

У будинку, розташованому в центрі Києва заборонили добудовувати поверхи

Будинок хотіли реконструювати.

У КМДА скасували дозвіл на добудову поверхів в будинку, розташованому в історичному центрі Києва за адресою: вул. Леонтовича, 1 у Шевченківському районі столиці. Також було направлено звернення в прокуратуру з проханням перевірити законність придбання права власності на квартири, над якими проводилося будівництво.

Про це стало відомо з повідомлення депутата Київради Ольги Балицької.

«Департамент з питань державного архітектурно-будівельного контролю Києва нарешті скасував право на початок виконання будівельних робіт та реєстрації декларації про готовність до експлуатації, виданої цій людині! Та ще й звернувся в прокуратуру міста Києва та Національну поліцію з приводу законності реєстрації права власності на її квартири», – йдеться в повідомленні.

Депутат нагадує, що спочатку боротьбу з власницею квартир, яка затіяла дане будівництво, почали мешканці будинку. Потім депутат направила звернення до Департаменту з питань державного архітектурно-будівельного контролю Києва, Державну архітектурно-будівельну інспекцію і Департамент охорони культурної спадщини КМДА.

Читайте також: Розстрочка від забудовника на квартиру в новобудові: вигода чи кабала?

Раніше постійна комісія Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку погодила рішення знести стару будівлю комунального кінотеатру «Загреб» в Голосіївському районі.

Джерело