Реєстрація /

У березні змонтують щит для будівництва підземних тунелів метро на Виноградар

Роботи тривають.

Монтаж тунелепрохідницького щита для будівництва тунелів Сирецько-Печерської лінії метро у бік масиву Виноградар заплановано на березень.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії Київради з питань транспорту, зв'язку та реклами.

На початку березня щит доставлять на будівельний майданчик майбутньої станції «Мостицька». Протягом місяця відбуватиметься його монтаж. А вже у квітні він розпочне проходку правого тунелю від «Мостицької» у бік станції «Сирець». Проходження траси довжиною 1,3 кілометра триватиме орієнтовно 6 місяців. 
Одночасно з роботами під землею відбуватиметься будівництво тунелів відкритим способом, а також безпосередньо станційних комплексів.

«Київрада готова забезпечувати будівництво метро фінансово, але й метробуд повинен прозоро витрачати бюджетні кошти і звітувати перед громадою. Також бажано встановити на всіх майданчиках веб-камери, щоб кияни могли спостерігати за активністю будівництва онлайн», – зазначає депутат Київради від житлового масиву Виноградар Вадим Сторожук.

Авансовий платіж, який метробуд отримав у 2018 році при укладенні договору з КП «Київський метрополітен», на даному етапі повністю забезпечує фінансування. 

Стаття по темі: Куди здавати зелені картки метро і як отримати за це гроші

Нагадаємо, що в 2019 році «Київський метрополітен» вирішив повністю відмовитися від оплати проїзду жетонами. Пасажирів закликають купувати безконтактні карти або ж розраховуватися за допомогою банківських карт. На кількох станціях уже повністю припинено продаж жетонів, на інших жетони продаються тільки в одній касі.

Джерело