Реєстрація /

У 2020 році у Києві відкриють 5 парків європейського рівня


Зроблять реконструкцію.

У столиці за останніх декілька років оновили 414 парків та скверів і дали статус парку чи скверу 397-ми новим зеленим зонам відпочинку.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко журналістам, звітуючи про результати роботи міської влади за 2019 рік.

«Цього року ремонтні роботи ми здійснили у 75 парках та скверах. У місті побільшало зелених зон – Київрада в 2019-му надала такий статус 31 ділянці. Загалом за кілька років у столиці з’явилося 397 нових зелених зон відпочинку. Всього за ці роки в Києві оновили 414 парків та скверів», – сказав Віталій Кличко.

Він зазначив, що на облаштування парків та скверів у 2019 році з бюджету міста виділили майже 570 млн. грн.

Наступного року продовжиться капітальний ремонт Куренівського парку, парків «Совки», «Сирецького», «Партизанської Слави» та «Перемога». Розпочнеться капремонт Голосіївського парку та низки невеликих парків у районах столиці.

Також у 2019-му році оновили три міських пляжі – «Чорторий», «Галерний», «Троєщина». Їх зробили сучасними та комфортними зонами відпочинку біля води.

Звели у столиці цього року також пішохідно-велосипедний міст, що з’єднав Володимирську гірку і парк «Хрещатий». Облаштували Алею художників та побудували нові сходи від Андріївської церкви до Алеї. Ці об’єкти дозволили реалізувати проект великого туристичного маршруту історичним центром міста – від Пейзажної алеї до Арки дружби народів.

Стаття по темі: Зростання цін на квартири в новобудовах Києва: вибори та нові буднорми – що більше вплине?

Раніше повідомлялося, що Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України хоче передбачати у нових або реконструйованих парках відповідні інженерні мережі для розміщення невеликого сучасного кафе чи магазину для зручності відвідувачів.

Джерело