Реєстрація /

У 2020 році розвиватимуть трамвайну мережу на Лівому березі Києва

Закупили нові трамваї.

КП «Київпастранс» планує у 2020 році активно розвивати лівобережну трамвайну мережу. Про це повідомив генеральний директор підприємства Дмитро Левченко.

«Транспортна сфера – це той механізм, який над усе потребує стратегічно-важливих рішень. Оптимізація трамвайного руху Дніпровського та Дарницького районів – це потужна інвестиція у трамвайну інфраструктуру Києва», – прокоментував Дмитро Левченко.

Наразі у підприємстві розпочали розробку проєктної документації:
•    кілометри нових трамвайних колій, прокладених за технологією «оксамитового шляху» від вулиці Милославської до залізничного вокзалу «Дарниця» із відгалуженням до ст. м. «Лісова» (І ділянка);
•    модернізація ремонтної зони Дарницького трамвайного депо;
•    закупівля, для початку, більше 20 сучасних модульних трамваїв.

Паралельно КП «Київпастранс» продовжує заміну трамвайних колій на вул. Алматинській із будівництвом сучасних підвищених платформ очікування.

Аналітика по темі: Детальний план території: складно розробити і просто скасувати?
 
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України пропонує внести ці зміни у державні будівельні норми щодо проектування автомобільних доріг загального користування (ДБН В.2.3-4-2015 «Автомобільні дороги. Частина І. Проектування. Частина II. Будівництво»). Проект змін до ДБН розробляється ДП «ДерждорНДІ».

Джерело