Реєстрація /

Терміни установки газових лічильників в Україні продовжили до 2023 року


За відмову від встановлення лічильника подачу газу припинять.

Президент Володимир Зеленський підписав закон №1338-IX (законопроект №4248-1) про забезпечення комерційного обліку природного газу, який передбачає перегляд термінів установки споживачам лічильників природного газу. Про це повідомила прес-служба Офісу президента.

Так, терміни продовжили для оптимізації роботи по введенню повного комерційного обліку газу для побутових споживачів, які проживають в квартирах і приватних будинках.

Терміни установки в квартирах, де газ використовується тільки для приготування їжі, продовжили до 1 січня 2023 року.

Також відкладається обов'язок газорозподільних компаній припиняти розподіл палива споживачам у разі їх відмови від встановлення лічильників газу.

При цьому такі компанії зобов'язуються щоквартально надавати до Нацкомісії, що здійснює держрегулювання в сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ), звіт про встановлення або припинення розподілу газу споживачам, які відмовилися від послуги.

Крім того, Кабмін протягом трьох місяців повинен затвердити порядок компенсації витрат домогосподарств, які встановили лічильники газу за свій рахунок. Сума повернення складе середньозважену вартість установки лічильників.

Підписаний президентом закон набуває чинності на наступний день після публікації.

Стаття по темі: Купівля паркомісця в Києві: вигідно чи ні?

Раніше повідомлялося як новоствореним ОСББ отримати електроенергію .

Джерело