Реєстрація /

Киянам можуть заборонити склити балкони

Скління псує фасади будівель.

На думку київської влади все, що порушує естетику публічного міського простору: засклені балкони, кондиціонери, тарілки супутникових антен, слід прибрати з фасадів будівель. Для цього планують провести громадські слухання, а також ввести систему інспекторів контролю самоврядування і штрафи.

Про це розповів заступник голови Київської міськдержадміністрації Олексій Резніков.

«Я вас запевняю, що як тільки включиться економічний важіль, міський бюджет отримає нове джерело доходу. Крім того, система інспекторів, нарешті, запрацює і контролюватиме благоустрій. Коли люди зрозуміють, що за незаконно засклений балкон або кондиціонер в недозволеному місці їм потрібно платити штраф – вони відразу перестануть порушувати», – сказав Рєзніков.

Також заступник голови КМДА заявив, що винні в порушенні благоустрою, в тому числі і забудовники, яких зобов'яжуть передбачати спеціальні місця для кондиціонерів в новобудовах.

«Всі чудово розуміють, що таке неподобство з кондиціонерами і «шпаківнями» на фасадах вина і забудовників, які не передбачають таке оформлення фасадів при проектуванні будинку. Забудовників зобов'яжемо передбачати спеціальні місця для кондиціонерів в новобудовах, врегулювавши це в містобудівних умовах і обмеженнях», – сказав він.

Раніше повідомлялося, що сушити білизну на балконах киянам можуть заборонити.