Реєстрація /

Суд зняв заборону на будівництво McDonald's на Березняках

Скандальне будівництво викликало протистояння з місцевими мешканцями.

Скандальне будівництво ресторану McDonald's за адресою Миколайчука, 16 в Дніпровському районі столиці зможе продовжитися.

Дніпровський районний суд задовольнив позов директора компанії-забудовника ТОВ «Ай ві ти інвестментс» Ігоря Хоньківа про скасування заборони на забудову відповідних земельних ділянок.

Ігор Хоньків звернувся з клопотанням у кримінальному провадженні та просив скасувати арешт майна, накладений рішенням судді Дніпровського районного суду. Цим рішенням було заарештовано земельні ділянки загальною площею 0,52 га по вул. Миколайчука, 16, де ведеться будівництво ресторану McDonald's.

В ході розслідування кримінальної справи за фактом будівництва поліція з'ясувала, що забудовник не мав необхідної дозвільної документації та занизив рівень складності робіт, щоб уникнути ряду експертиз.

Суддя Дніпровського районного суду, з огляду на, що складання судового рішення вимагає значного часу, обмежився оголошенням резолютивної частини – позов задовольнити.

При цьому, жителі мікрорайону Березняки, виступили проти будівництва. Через це біля будівництва неодноразово відбувалися зіткнення. Конфлікт призвів до того, що за фактом будівництва було відкрито кримінальну справу. В рамках виробництва і проходять судові засідання за клопотаннями правоохоронців і забудовника.

Джерело