Реєстрація /

Суд дозволив продовжувати будівництво готелю на Андріївському узвозі

Апеляційний суд підтримав рішення попередньої інстанції.

Забудовник скандального готелю на Андріївському узвозі компанія «Маркон» може все ж добудувати восьмиповерховий будинок, всупереч протестам та забороні столичної влади.

Про це стало відомо з рішення Київського апеляційного суду.

Суд залишив в силі рішення Окружного адміністративного суду Києва, яке скасовує заборону на будівництво на Андріївському узвозі, 14-16.

Згідно з матеріалами справи, «Маркон» звернувся до Окружного суду з позовом до Департаменту державного архітектурно-будівельного контролю КМДА. Забудовник вимагав скасувати розпорядження, що забороняють будівництво готелю на території пам'ятки містобудування національного значення «Замкова гора».

Суд задовольнив позов ТОВ «Макрон» і призупинив дію документів. Після цього Департамент державного архбудконтролю КМДА подав на це рішення апеляцію.

Однак суд вирішив відмовити департаменту в задоволенні апеляції на підставі того, що зупинка скандального будівництва призведе до «нанесення шкоди правам та інтересам позивача», тобто забудовника. Тепер у забудовника є всі підстави продовжувати будівельні роботи.

Раніше повідомлялося, що завантаження київських готелів зросло

Джерело