Реєстрація /

Stolitsa Group оголосила про вирішення ситуації довкола ЖК «Варшавський Плюс»

Інвестори вже найближчим часом зможуть набути право власності на житло

Компанія Stolitsa Group 9 листопада опублікувала заяву щодо ситуації довкола ЖК «Варшавський Плюс»:

«Шановні інвестори!

Повідомляємо, що завдяки перемовинам та взаємному розумінню важливості вирішення ситуації довкола ЖК «Варшавський Плюс», сторони інвестиційного договору дійшли спільної згоди щодо якнайшвидшого введення готових будинків в експлуатацію.

Враховуючи те, що пріоритетом для нас є інтереси інвесторів, які повинні отримати можливість заселитись у свої законні квартири, та збереження багаторічної репутації компанії Stolitsa Group як надійного девелопера і партнера, ми погодились переглянути умови чинних інвестиційних договорів. Хоча наша правова позиція підтверджена відповідними судовими рішеннями та експертними висновками.

Згідно з новими домовленостями, частку держпідприємства – замовника будівництва у проєкті збільшено до 10% за двома з шести договорів про використання земель агрокомбінату «Пуща-Водиця», на яких ще не почалося будівництво. Цей відсоток включає також комерційні площі. Таким чином, від реалізації проєкту держава прогнозно отримає  163 тисячі квадратних метрів, що еквівалентно 4,3 млрд грн.

Зауважимо, що станом на сьогодні державне підприємство вже отримало 34,549 квадратних метрів житлової нерухомості у готових будинках, що в грошовому еквіваленті дорівнює 898,274 мільйони гривень.

Компанія Stolitsa Group також бере на себе витрати – податок на землю.

Таке рішення дозволяє компанії у позасудовому порядку захистити інтереси інвесторів, які вже найближчим часом зможуть набути право власності на житло.

Наразі ми продовжуємо реалізацію масштабного інвестиційного проєкту. Будівельні роботи на об‘єкті тривають у плановому порядку».

Джерело