Реєстрація /

Стало відомо, скільки коштують квартири з ремонтом від забудовника

Попит виросте.

У перспективі 5 років популярність квартир з ремонтом може досягти 20-25% від усього обсягу житла, що зводиться.

Про це 100realty.ua повідомив Вадим Войсевіч, керівник проекту ЖК «Метрополіс».

На даний момент популярність квартир з ремонтом становить близько 10% від усього споруджуваного обсягу. Але, в порівнянні з 2017 роком, затребуваність таких квартир збільшилася в середньому на 5%.

«Забудовники шукають оптимальне поєднання реалізованих квартир з повноцінним ремонтом, чистової й чорнової обробкою. На сьогоднішній день можна говорити про «комбінованому» підході девелоперів: в деяких проектах квартири зі 100-відсотковим ремонтом становлять близько 10-20% від загальної кількості, найчастіше - це цілі окремі секції», – розповів він.

На сьогоднішній день середня вартість ремонту від забудовника в ЖК класів комфорт і комфорт + обходиться покупцеві від 450 до 650 дол. За кв. м (без меблів) і 800-1250 дол. за кв. м (з меблями). У бізнес-класі ціна ремонту стартує від 1000-1250 за кв. м.

Стаття по темі: Пільгова іпотека в Україні в 2021 році – як отримати кредит на квартиру під 7% річних

Нагадаємо, що раніше зниження ставок за іпотечними кредитами було безпосередньо прив'язане до зниження облікової ставки НБУ. У квітні «учетка» була знижена до 8%. Однак через майже місяць під такий відсоток іпотека доступна тільки в рамках програм Державного фонду сприяння молодіжному будівництву. Також чиновники обіцяли, що у кожного громадянина України буде можливість оформити іпотечний кредит під 10%.

Джерело