Реєстрація /

Стало відомо, коли змінять тарифи на тепло у Києві

Ціни виростуть.

Тарифи на тепло в Києві будуть переглядати. Влада при цьому пообіцяла, що в жовтні-листопаді за опалення потрібно буде платити за старими розцінками.

«Є відповідна процедура встановлення тарифів, яка вимагає певних часових проміжків. Можемо сказати, що ні в жовтні, ні в листопаді споживачі теплової енергії не отримають платіжки з новою ціною», – сказав заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелєєв.

За його словами, після рішення уряду підвищити вартість газ для населення буде коригуватися й тариф на тепло в Києві, але на це потрібен час.

«Якими будуть остаточні ціни, ми зараз сказати не можемо. Безумовно, з огляду на те, що практично 80% ціни на теплову енергію – це вартість газу, то і буде збільшена вартість теплової енергії. Але дати точний прогноз ми зараз не можемо, тому що це питання розрахунків і проходження відповідної процедури», – сказав заступник голови КМДА.

Стаття по темі: «Утепляємось» за рахунок держави: що для цього потрібно?

Пантелєєв нагадав, що ціна на газ в Україні збільшилася орієнтовно на 23% – до 8500 грн/тис. куб. Нові тарифи на тепло в Києві орієнтовно можуть ввести з 1 грудня або з 1 січня 2019 року.

Джерело