Реєстрація /

Спортмайданчик школи в центрі Києва обіцяють повернути столиці


Земля зараз знаходиться в приватній власності.

Київрада проголосувала за проект рішення, який повинен вирішити питання викупу у приватного підприємства ділянки на вулиці Антоновича, 51, на якому знаходиться спортмайданчик столичної школи №112.

Про це повідомила депутат Київради Олеся Пинзеник.

Територія стадіону більше 10 років знаходиться в приватній власності, місто продало її за 2,6 млн. гривень для будівництва офісно-торговельно-готельного комплексу.

«Його кілька разів перепродали, останній раз він був у заставі банку, його звідти викупив черговий сумнівний інвестор... І ось нинішній власник вирішив будуватися. Але у мене є батьківський комітет і вони підкреслюють, що, крім того, що це мовна школа, вона ще й експериментальна – повного дня. Діти цілий день знаходяться в школі. Де їм гуляти?», – зазначила депутат.

За її словами, в Київраді вже є проголосований проект рішення, згідно з яким з власником ділянки повинні бути розпочаті переговори.

«Далі ми повинні почати незалежну оцінку цієї землі. Будуть торги на Prozorro, де буде оцінювач, який скаже, що дана земля коштує стільки-то. На цю суму має погодитися інвестор, що вона є ринковою, і тоді ці всі документи збираються та подаються нами до міськради, а ми повинні проголосувати, що ми готові видати таку суму для повернення стадіону», – розповіла Пинзеник.

Це рішення повинно бути реалізовано протягом поточного року.

Джерело