Реєстрація /

Співробітники «Київводфонду» викриті в махінаціях з нерухомістю

Об'єкти перепродавали.

Правоохоронці викрили діяльність організованої злочинної групи, учасники якої шляхом підробки правовстановлюючих документів заволоділи правом власності на 16 об'єктів нерухомості в Києві. Серед членів групи колишні високопосадовці СВКП «Київводфонд».

Про це стало відомо з повідомлення прес-служби прокуратури Києва.

До складу злочинного угруповання входили колишній заступник генерального директора «Київводфонд», екс-начальник юридичного відділу зазначеного підприємства, троє громадян України і громадянин Російської Федерації.

Один з учасників організованої групи, використовуючи бланки договорів, друку товарних бірж і підроблені печатки комунального підприємства «Київське міське бюро технічної інвентаризації», підробляв правовстановлюючі документи на об'єкти нерухомості, змінюючи їх власників на підставних осіб – мешканців окупованих районів Луганської області. Останні за грошову винагороду виступали стороною продавця в фіктивних угодах з зазначеними об'єктами.

Стаття по темі: Реєструємо право власності на квартиру на вторинному ринку: як все зробити правильно?

Таким чином в період з 2014 по 2015 роки зловмисники заволоділи 14 нежитловими приміщеннями, які перебували на балансі СВКП «Київводфонд» і розміщених переважно в центральних районах столиці і біля станцій метрополітену, а також двома будівлями на вул. Коперника і по вул. Січових Стрільців.
Загальний розмір збитків, завданих державі та територіальній громаді діями цієї злочинної групи, становить понад 10 млн. грн.

П'яти особам повідомили про підозру у вчиненні кримінальних злочинів.

Джерело